Triggerpointtherapie

Triggerpointtherapie en acupressuur

Langdurig dezelfde pijn behouden zonder grote verandering in positieve zin. Klinkt dit bekend in de oren? De triggerpointtherapie kan een oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren. Ook kan acupressuur een oplossing bieden zodat je algehele welbevinden verbetert.
Triggerpointtherapie

Wat is triggerpointtherapie?

De triggerpointtherapie kan een oplossing bieden voor mensen die langdurig pijn ervaren. Pijn die wordt veroorzaakt door zogenaamde ‘triggerpoints’, dat zijn spierknopen, ontstaan in een bepaalde spierstreng ergens in het lichaam. Verbazend veel soorten pijn in vele lichaamsdelen worden veroorzaakt door spierknopen.
Door het lokaliseren van de oorzaak, dat is de spierknoop zelf, en door het wrijvend indrukken, wordt het herstel spoedig ingezet.

Wat is Acupressuur?

Bij acupressuur wordt met de vingertoppen of nagels (soms ook met de handpalmen, knokkels, ellebogen of voeten) druk uitgeoefend op bepaalde punten van het lichaam, met als doel pijnklachten te verlichten, stress te verminderen en het algehele welbevinden van een patiënt te verbeteren. Acupressuur of drukpuntmassage is ongeveer 5000 jaar geleden in China ontstaan en is daarmee vermoedelijk één van de oudste geneeswijzen ter wereld. In China wordt de methode toegepast tegen alledaagse kwaaltjes zoals verkoudheid, een kater, spierpijn en hoofdpijn.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Indien je komt voor behandeling van een klacht zullen we starten met een intakegesprek en een onderzoek. Op basis hiervan kunnen we kijken wat de beste behandeling voor jou is.

Contact

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Praktijk Total Harmony

06 25 00 27 33
info@total-harmony.nl
Weidestraat 29 / 2861 TL Bergambacht

Openingstijden

Maandag 08:00 - 22:00
Dinsdag 08:00 - 22:00
Woensdag 08:00 - 22:00
Donderdag 12:30 - 22:00
Vrijdag 08:00 - 22:00
Zaterdag 13:00 - 17:00

Total Harmony is aangesloten bij de beroepsverenigingen:

Beroepsvereniging gewichtsconsulenten Nederland

Volg ons op social media!

Back to Top