Haptonomie

Haptonomie Total Harmony Krimpenerwaard

Wat is Haptonomie?

Haptonomie is een leer die zich bezig houdt met aanraken, voelen, direct lichamelijk contact, met de ontwikkeling van het menselijk gevoelsleven en de ontwikkeling van de tastzin, met houdingen, bewegingen en gebaren. Letterlijk betekent ‘haptonomie’ de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven. Kortom: door middel van het weer beter leren voelen van je lichaam zorg ik ervoor dat de energie weer gaat stromen. Doel is om daardoor weer dichter bij jezelf te komen te staan en daardoor beter keuzes voor jezelf kunt maken.

Er zitten veel blokkades in ons lijf en met haptonomie sporen wij deze samen op, omarmen wij deze en zorgen we ervoor dat deze blokkades worden opgeheven. Hierdoor zal je zowel op fysiek als mentaal vlak minder belemmeringen ervaren in het leven.

Werkwijze

Door middel van gesprekken maar ook handopleggingen en uiteindelijk massage ga ik jou weer leren je lichaam te voelen. We zitten vaak in ons hoofd waardoor we onze fysieke signalen negeren of zelfs niet meer voelen. Dit is vreemd want ons lichaam verteld altijd hoe het er met ons zelf (en dus ook ons lichaam) voor staat. Negeer je deze signalen dan is de kans groot dat je na loop van tijd nog ergere klachten gaat ontwikkelen en letterlijk vast loopt. Haptomonie gaat jou helpen om hier weer ruimte en helderheid in te krijgen zodat je in de toekomst wel op de juiste manier gaat reageren op fysieke klachten en stressvolle momenten.

Komende jaren zal ik mij nog verder verdiepen in Haptonomie omdat mijn inziens hier veel problemen en blokkades mee kunnen worden opgelost of kunnen worden voorkomen in de toekomst. Ik ben dus nog steeds in de leer om mijn kennis te verbreden.

Meer weten of een afspraak plannen?

Neem dan contact met ons op.

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © Total Harmony