Total Therapy

Aan de slag met jezelf met onze unieke Resetmethode!

De naam Resetmethode zegt het al. Dit is een totale behandeling waarbij je je lichaam fysiek en mentaal gaat resetten. Je pakt daarmee echt de oorzaak van je klacht aan.

In deze behandeling worden diverse therapiemethoden toegepast. Deze worden op jou persoonlijk afgestemd. Welke volgorde past bijvoorbeeld het beste bij jou? In deze behandelmethoden worden de Westerse (fysiek), Oosterse (mentaal) en Indiase (emotioneel) visie samengebracht. Hierdoor krijg je dus een totale, ofwel een holistische aanpak. We gaan terug naar het ontstaan van het probleem tot hoe je dit in de toekomst kan herkennen én voorkomen!

Met deze methode belichten we alle facetten die gezamenlijk zorgen voor een totale reset:

Total Therapy Resetmethode

In het lichaam zitten blokkades die er voor zorgen dat je niet optimaal kan functioneren. Dit kan op spier, gewricht, bindweefsel en/of orgaan niveau liggen. Op het moment dat deze blokkades worden opgeheven en het lichaam wordt gereset kan je weer vrijer bewegen.

Belangrijk om te weten is dat veel van deze blokkades vanuit een mentale situatie ontstaan en een verlaagd immuunsysteem. Daarmee is de fysieke reset vaak een tijdelijke oplossing.

Op het moment dat het in je bovenkamer niet goed zit, heeft dit invloed op je spieren, organen en hormonen. Ook kan je jezelf hierdoor distantiëren van je lichaam. Dit zorgt voor meer blokkades. Door middel van gespreksvoering en je weer lekker in je lichaam gaan voelen, slaan wij de brug weer naar lichaam en geest. Dit is één geheel. En wanneer deze uit balans is, gaan we het herstel stimuleren.

Op het moment dat je niet meer in balans bent, zal je energie ook niet meer of minder ‘stromen’. Dit zorgt voor een slechter klimaat in het lichaam en zal het lichaam steeds meer gaan blokkeren en verzuren. Als hierbij je slaapritme en slaapkwaliteit ook nog is vermindert zorg dit voor een negatieve spiraal omdat het lichaam te weinig tijd krijgt om zichzelf te herstellen.

Ook is het van belang het ‘contact’ vanuit je brein met je lichaam weer te maken of te versterken. Hierdoor zal je weer meer bewust worden van je lichaam.

Onbewust zitten we vaak zeer hoog in onze ademhaling. Hierdoor moet de hulpademhalingsspieren óók werken. Dit zijn ook de spieren die tijdens stress meer zijn aangespannen.

Anderzijds gaan we ook hoger zitten in onze ademhaling als we gespannen zijn. Dit kan voor een grotere verzuring zorgen in het lichaam en dus eerder fysieke klachten.

Door hier bewust van te worden en de juiste ademtechniek te leren kan je dit voorkomen.

Zodra je meer bewust bent van je totale zelf kan je optimaal herstellen. Wij geven jou de tools om dit te bereiken. Hierdoor kan jij bewust en mindfull aan de slag om jouw lichaam fysiek sterker te maken.

Hierbij is het bewust worden van een correcte houding ook zeer belangrijk. Een juiste houding betekent minder fysieke blokkades en vrijer kunnen bewegen.

Op de juiste manier bewegen zorgt voor een sterker lichaam. Hierbij is het zeer belangrijk dat je vanuit een goede basis start. Zodra je fysiek bent gereset kan je aan de slag om je lichaam aan te sterken met de juiste opbouw en oefeningen. Pas vanuit deze basis ga je je lichaam in balans aansterken. Wij maken een op maat gemaakt schema hiervoor.

Verkeerde voeding en voedingsinname kan ook voor disbalans zorgen in het lichaam. Hierbij is het onder andere ook belangrijk om niet te veel zure producten tot je te nemen. Een balans in de zure en base producten is dus van belang. Ook dit zullen wij, indien nodig, onder de loep nemen.

Samen gaan we voor resultaat!

Met uiterlijk 6 behandelingen moet er resultaat zijn. Hebben we dan nog geen grote stappen gemaakt? Dan passen we zo nodig het plan aan of zullen wij, indien nodig en gewenst, je doorverwijzen.

In deze zelf ontwikkelde methode passen wij diverse manuele technieken, diverse massagevormen en triggerpointtherapie, trigger needling, haptonomie, lymfetherapie, taping, councelling, coaching en oefentherapie/personal training toe om zo tot een optimaal resultaat te komen. We stellen samen een plan op. En zijn deze termen nog onbekend voor je? Geen probleem, we voorzien je graag van deskundig advies of lees alles over onze therapievormen!

Advies voor literatuur kan hierbij ook van toepassing zijn.

Tarieven

Total Therapy (vergoedbaar)
Resetmethode
Intake (1 uur) € 85,00
Behandeling 60 min € 85,00
Behandeling 45 min € 65,00
Behandeling 30 min € 45,00
 
 
 
 

Total Harmony

Jouw praktijk voor therapie, wellness, en lifestyle.

Total Harmony - Nils Heijkoop
WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © 2020