Dry needling

Dry needling bij Total Harmony in Bergambacht Krimpenerwaard

Dry needling voor effectief pijn bestrijden

Dit dry needling behandelconcept is een zeer effectieve behandeling en combineert de Westerse inzichten met betrekking tot pijn(verwerking), triggerpoints, dry needling én een aantal krachtige elementen uit de acupunctuur. Dit zorgt voor een prachtige holistische methode en ook voor een bredere aanpak van de klachten. Deze therapiemethode behandeld triggerpoints die de mobiliteit in het lichaam verstoren en is ook, indien van toepassing, geïntegreerd in de Total Therapy resetmethode.

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier. Een spier bestaat uit verschillende strengen (spiervezels) die je kan vergelijken met een bundel elastieken. Als er een lokale overbelasting of verkramping is ontstaan er een verdikking in de spier. In die verdikking kan een triggerpoint zitten.

Deze triggerpoints kunnen op dezelfde plek zitten of elders in het lichaam. Zij geven lokaal, of op een andere plek in het lichaam door uitstraling, pijn. Hierdoor gaan we anders bewegen en kunnen er fysieke beperking optreden in ons lichaam.

Hoe werkt trigger needling?

Tijdens het onderzoek wordt bepaald waar het probleem en een triggerpoint zit. Daarna wordt er in de desbetreffende spier of bij een gewricht geprikt. Dit kunnen meerdere triggerpoints zijn en in verschillende spieren.

Door de triggerpoint in de spier te 'triggeren' zal de spier eerst iets meer verkrampen om daarna volledig te kunnen ontspannen. Dit werkt lokaal maar ook op andere delen in het lichaam. Door het prikken zal er in het lichaam een reset plaatsvinden waardoor het lichaam weer kan herstellen. Dit aanprikken is nauwelijks voelbaar. Wel kan je een warm stromend gevoel hebben. Na de behandeling kan je een aantal uur een zwaar vermoeid gevoel hebben. Dit is onderdeel van het herstel.

Ook het aanprikken van een gewricht zal het lichaam verder helpen naar herstel. Alleen dit gebeurt niet op triggerpoints aangezien die alleen in de spieren zitten. Het gewricht is zeer goed doorbloed en hechten de pezen van spieren, vliezen en banden aan. Dit geeft dus zeer veel positieve prikkels in het gewricht en alles wat er aan hecht.

Met deze methode prikken we met droge, zeer dunne acupunctuurnaald die puntig lijkt maar een ronde punt heeft. Dit zodat je geen schade aan je spieren en andere weefsels krijgt.

Total Harmony

Jouw praktijk voor natuurgeneeskundige therapie, voedingsadvies, massage en healthcoaching.

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © Total Harmony