Ontspanningsmassage

Diverse ontspanningsmassages

Een druk leven in combinatie met een stressvol beroep? Heb je het idee dat je moeilijk tot rust komt de laatste tijd? Of vind je een massage gewoon heerlijk? Dan zit je bij Total harmony goed!
Total Harmony biedt meerdere soorten ontspanningsmassages aan. Om heerlijk tot rust te komen kan je kiezen voor een ontspanningsmassage, een klassieke massage of een stoelmassage. Wil je meer dan alleen tot rust komen omdat je ook klachten ervaart zoals stress of een burn-out? Dan is een haptonomische – of energetische ontspanningsmassage iets voor jou.

Massage

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is de manier om even bij te komen! Een moment van ontspanning en verdiende rust.
De ontspanningsmassage is een gehele of gedeeltelijke massage waar de spieren apart van elkaar worden aangepakt. Dit zorgt ervoor dat de spanning in de spieren weer optimaliseert.

Gun jij jezelf welverdiende rust? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Klassieke massage

Een klassieke massage bestaat uit 5 massagetechnieken: efleurages, petrisages, fricties, viberaties en tapotages

Deze vijf handgrepen worden in de hele geschiedenis beschreven. Vandaar dat de massagevorm waarbij deze 5 handgrepen worden toegepast, de klassieke massage wordt genoemd. Deze massagevorm volgt de ontwikkeling van de westerse geneeskunde. De klassieke massage bestaat onder andere uit ontspanningsmassage en massage die op een betere doorbloeding is gericht. Klassieke massages wordt ook veel gebruikt om lichaam en geest in evenwicht te brengen, zodat stress en spanning verdwijnen of voorkomen worden.

Haptonomische ontspanningsmassage

Naast een normale ontspanningsmassage, biedt Total Harmony ook een haptonomische ontspanningsmassage aan. De haptonomie is de leer van het tasten en voelen. Aanraken en aangeraakt worden vergroot het bewustzijn van het eigen lichaam en de ervaring daarvan. Ook wordt men bewuster van indrukken en waarnemingen uit de omgeving en leert men hier beter mee omgaan.

Kortom een diepere ontspanning die als erg prettig wordt ervaren. Bij onder andere last van hevige stress of burn-out is dit een uitstekende manier. Door middel van een paar consulten is dit merkbaar te verlichten.

Energetische massage

De energetische massage is vooral bedoeld om je energie weer te voelen en deze te laten stromen. Je wordt onbewust gestimuleerd om de energiekanalen in je lichaam te openen en deze weer vrij te maken en de blokkerende energie af te voeren. Meestal maakt de masseur gebruik van zachte, lange strijkingen met de handen of vingertoppen. Door middel van deze bewegingen brengt hij energie over. De punten die op de meridianen of chakra’s liggen worden gemasseerd. Tijdens de energetische massage word je eigenlijk uitgenodigd om te voelen wat er nu met je aan de hand is. Door je aandacht naar binnen te richten en te voelen, kun je beter beseffen wat er is.

Gedurende een energetische massage kunnen emoties, gedachten en herinneringen naar boven komen. Dit kan weer zorgen voor het op gang brengen van een bewustwordingsproces. Het gaat er eigenlijk om dat je deze emoties herkend, erkend en aanvaard en ze te zien als een deel van jezelf. Als je dit doet dan bevrijd je jezelf van de blokkades en vindt er een heling plaats.

Een energetische massage is vooral geschikt als je last hebt van klachten als moeheid, spanningen, stress, rugpijn en hoofdpijn. Ook kan het helpen wanneer je last hebt van een opgejaagd of onbestemd gevoel en als je niet tot rust kunt komen. Door de massages worden je blokkades weggenomen en zal de energie weer beter door je lichaam stromen. Een energetische massage is vooral effectief wanneer je hiervoor openstaat. Dan zal je je gevoelens en emoties veel beter herkennen, erkennen en aanvaarden en reinig je je lichaam ook sneller van de blokkades.

Andere gespecialiseerde massages

Je kunt er ook voor kiezen om voor een stoelmassage of de gespecialiseerde voetreflexmassage te gaan. Voor sporters biedt Total Harmony ook sportmassages.

Afspraak maken

Gun jij jezelf welverdiende rust? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © Total Harmony