Natuurgeneeskundige therapie

Natuurgeneeskundige therapie.

Natuurgeneeskundige therapie

Bij Total Harmony geloven wij in een natuurgeneeskundige therapie. Deze manier van therapie zorgt ervoor dat je op natuurlijke wijze weer de balans weet te vinden bij jezelf en zodat je klachten zullen verminderen.
Bij de therapie wordt er gekeken met een holistische visie. Dit betekent dat niet alleen het fysieke wordt bekeken, maar ook mentaal, emotioneel en op het gebied van voeding.
Omdat iedere klacht anders is, wordt er middels een intakegesprek bepaald welke behandeling voor jou het beste is. Dit is erg belangrijk, want geen enkel lichaam is hetzelfde. Samen gaan we er vervolgens alles aan doen om jou weer in balans te brengen.
De therapie is toe te passen bij onder andere:

• Rug-, nek- en schouderklachten
• RSI-klachten
• Lichte acute klachten (bijvoorbeeld verrekte spier of overbelasting van spieren)
• Houdingsklachten
• Vochtophopingen in het lichaam
• Stress (zowel fysiek als mentaal)
• Migraine
• Burn-out/overspannen

Dus heb jij last van aanhoudende rug-, nek- of schouderklachten? Last van stress? Zit je in de knoop met jezelf? Therapie bij Total Harmony kan jou daar op professionele wijze bij helpen! Samen gaan we er alles aan doen om jou weer lekker in je vel te laten zitten.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Indien je komt voor behandeling van een klacht zullen we starten met een intakegesprek en een onderzoek. Hierdoor zal de eerste behandeling uit een uitgebreid persoonlijk consult bestaan. De therapie die vervolgens toegepast wordt, wordt dus ook echt op jou afgestemd. Dit houdt in dat we kijken welke van de therapievorm of welke combinatie van therapievormen we op jou gaan toepassen.
De therapeutische behandeling is een aanvulling op reguliere behandelmethodes van klachten. Natuurgeneeskundige therapie is dus geen volledige vervanging. Ga bij (beginnende) klachten dus altijd eerst langs je huisarts.

In de praktijk werken wij vanuit de 5 natuurgeneeskundige principes:

Energie: Door middel van acupressuur, triggerpoittherapie en training.
Energie in en om jouw lichaam is noodzakelijk om te kunnen functioneren. Door een tekort aan energie of blokkade in je energiestroom kun je fysieke en emotionele klachten ontwikkelen. Met behulp van training, leren omgaan met negatieve energie, gesprekken en oefeningen kan het energie tekort aangevuld worden en de gestagneerde energie weer in beweging gebracht worden. Dit gaat zich uiten in kracht, assertiviteit, levenslust, vitaliteit en een optimaal zelf genezend vermogen.
Prikkeloverdracht: Bindweefselmassage, mobilisaties en oscillaties.
Je zenuwstelsel fungeert als een soort bedrading, waar bliksemsnel prikkels doorheen gaan. Zo kunnen je hersenen met al je cellen communiceren en verschillende systemen met elkaar samenwerken. Er is ook prikkeloverdracht tussen je omgeving en je energieveld. Bij chronische stress en burn-out ben je overprikkeld, waardoor alles teveel is. Diverse therapievormen die wij gebruiken, voedingssupplementen en coachingsgesprekken bevorderen een goede prikkeloverdracht. Je komt meer bij je gevoel en wordt sterker om invloeden van buitenaf beter te hanteren.
Drainage: Sportmassage en Manuele Lymfedrainage.
Uit de anamnese wordt duidelijk hoeveel vocht een cliënt per dag tot zich krijgt. Door uitleg en advies te geven, wordt bij de cliënt duidelijk dat voldoende vocht nodig is. Door de toegepaste technieken en voldoende vocht hebben de behandelingen een positief effect. Daarnaast kan ik lymfedrainage gebruiken om vocht af te voeren.
Voeding: Advies voeding en sportvoeding en met betrekking tot klachten.
Juiste voeding zorgt voor de toevoer van juiste voedingsstoffen en energie voor het lichaam. Het binnen krijgen van de niet juiste stoffen kan leiden tot ziekte of vervelende klachten. Daarom is een beknopt voedingsadvies geven en dit integreren in een totaalbehandeling van essentieel belang. Dit voor een beter gewicht en vooral ook een hogere fycieke en mentale weerstand.
 Psyche: Haptonomie en gesprek (coaching/ counselling) om zo achter de oorzaak van de klacht te komen.
Door de cliënt uitleg te geven over de klacht kan je ervoor zorgen dat de cliënt zelf ook wat kan bijdragen in het eigen herstel. Daarnaast kan ik de cliënt ook coachen waardoor die nog meer inzicht krijgt in zijn eigen leven en patronen om in de toekomst klachten te voorkomen.

Wat voor behandelingen zijn er?

Ga naar de pagina therapie om alle therapievormen die Total Harmony aanbiedt te bekijken.

Total Harmony

Jouw praktijk voor natuurgeneeskundige therapie, voedingsadvies, massage en healthcoaching.

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © Total Harmony