Mobilisaties en manipulaties

Mobilisatie en manipulatie Total Harmony Krimpenerwaard

Waarom mobiliseren en/of manipuleren?

Met deze vorm van de therapie wordt getracht een verbeterde bewegingsvrijheid in slecht functionerende gewrichten te krijgen of vastzittende huidgedeeltes losser te maken. Dit kan bij de wervelkolom worden gedaan maar ook op de rest van het lichaam, bijvoorbeeld het schoudergewricht, bekken, ribben, elleboog, kniegewricht,  enkel of pols. Nagenoeg ieder gewricht kan gemobiliseerd of gemanipuleerd worden.

Een manipulatie is een korte, snelle, gecontroleerde rekbeweging van het gewrichtskapsel die tot doel heeft de juiste bewegingsgrens van het gewricht te herstellen. Hierbij kan eventueel een knappend geluid te horen zijn. Dit geluid komt vrij omdat de druk in het gewricht verandert. Met deze mooie technieken die hun roots hebben bij de osteopathie wordt de beperkte gewrichtsmobiliteit weer hersteld.

Vaak worden deze technieken toegepast in combinatie met massagetechnieken, bindweefselmassage en rekmethoden waarbij de spieren gereset worden.

De zenuwen:

De zenuwen die in de wervelkolom lopen zijn de basis van het bewegingsapparaat. Als er een wordt afgekneld kan je last krijgen van spieren, gewrichten, slechte doorbloeding en gevoelige/dove huid. Door mobilisaties en manipulaties wordt er gezorgd dat de zenuw meer ruimte krijgt en daardoor het lichaam weer kan herstellen.

Meer weten of een afspraak plannen?

Neem dan contact contact met ons op!

WordPress Theme built by Shufflehound. Copyright © Total Harmony